Σύμβουλος Συναισθηματικής Νοημοσύνης

 

ΔΩΡΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Σχέδιο χωρίς τίτλο

Καλώς ήρθατε στο Intelligent Heart Parenting!

Είμαι η Δώρα, μια παθιασμένη μαμά που έχει όνειρο και στόχο ζωής να ενημερώσει και να  βοηθήσει γονείς και παιδιά να γνωρίσουν τη σπουδαιότητα της ανάπτυξης της Συναισθηματικής Νοημοσύνης και της Ενσυνηδειτότητας και την αφομοίωση των εργαλείων τους στην καθημερινότητά τους.

Ξεκίνησα να εκπαιδεύομαι ως coach/σύμβουλος γονέων, συνέχισα ως  Σύμβουλος Κοινωνικής και Συναισθηματικής Νοημοσύνης και Δασκάλα Ενσυνειδητότητας/ mindfulness για παιδιά.

Ως μητέρα η ίδια, καταλαβαίνω τις χαρές και τις προκλήσεις της ανατροφής των παιδιών και είμαι εδώ για να σε στηρίξω στο ταξίδι σου ως γονέας.

Σκοπός μου είναι να δώσω τη δυνατότητα σε γονείς όπως εσύ, να υιοθετήσουν τη θετική ανατροφή και να εφοδιάσουν τα παιδιά  με τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν συναισθηματικά και κοινωνικά.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης στα παιδιά θέτει μια ισχυρή βάση για τη συνολική ευημερία και επιτυχία τους.

Το να είμαι γονιός ήταν ένας απίστευτος καταλύτης για την προσωπική μου ανάπτυξη και μεταμόρφωση.

Όπως πολλοί από εμάς, ήθελα να μεγαλώσω διαφορετικά τα παιδιά μου από τον τρόπο που μεγάλωσα εγώ. Ξεκίνησα λοιπόν ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης, βυθίζοντας τον εαυτό μου σε βιβλία και πόρους για τη θετική ανατροφή των παιδιών. Αναζήτησα η ίδια, καθοδήγηση από μία coach/σύμβουλο γονέων και ήταν μια κομβική στιγμή που με ενέπνευσε να ακολουθήσω και γω την συμβουλευτική και υποστήριξη των γονέων.

Μέσα από τις δικές μου εμπειρίες με τα παιδιά μου, συνειδητοποίησα τη σημασία της κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης. Έβλεπα τον θετικό αντίκτυπο της διδασκαλίας των δεξιοτήτων αντιμετώπισης και των στρατηγικών ενσυνειδητότητας στα παιδιά μου. Αυτό με ενέπνευσε να εμβαθύνω σε αυτό το πεδίο και να γίνω δασκάλα ενσυνειδητότητας/mindfulness των παιδιών. Eνδυναμώνοντας τα παιδιά να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους με υγιείς και εποικοδομητικούς τρόπους. Να αναπτύσσουν την ενσυναίσθηση, να μαθαίνουν να αγαπούν και να φροντίζουν τον εαυτό τους, με δημιουργικούς και ευχάριστους τρόπους

Τι θα βρεις μέσα στο site;

Ο απώτερος στόχος μου είναι να σε βοηθήσω να δημιουργήσεις ένα αρμονικό και στοργικό περιβάλλον όπου τα παιδιά σου μπορούν να αναπτύξουν αυτοαγάπη, ενσυναίσθηση, αυτογνωσία, κοινωνικές δεξιότητες, ευτυχία και αυτοπεποίθηση. Σπάζοντας το τραύμα που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, εφαρμόζοντας θετικές στρατηγικές γονικής μέριμνας και ενισχύοντας τη συναισθηματική νοημοσύνη, μπορούμε να μεγαλώσουμε συναισθηματικά και σωματικά υγιή παιδιά που είναι εφοδιασμένα με τα εργαλεία για να ευδοκιμήσουν σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.

Σε ευχαριστώ που ήρθες μαζί μου σε αυτό το μεταμορφωτικό ταξίδι. Μαζί, μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια θετική και ικανοποιητική εμπειρία γονεϊκότητας, μια εμπειρία που θα έχει διαρκή αντίκτυπο στην οικογένεια και τα παιδιά σου για τα επόμενα χρόνια.

Οι πιστόποιήσεις μου

Είπαν για μένα:
Κατερίνα
Mama

Κλείσε μια δωρεάν 30 λέπτη συνεδρία