Το όραμά μας

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το να έχουμε μια αποστολή που επικεντρώνεται στην υποστήριξη των οικογενειών, των σχολείων και των κοινοτήτων για την ανατροφή μιας συναισθηματικά έξυπνης γενιάς. Η οικοδόμηση δεξιοτήτων συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ) στα παιδιά τα εξοπλίζει με ανεκτίμητα εργαλεία για την πλοήγηση στις προκλήσεις της ζωής και αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας τους.

Η συναισθηματική νοημοσύνη περιλαμβάνει την ικανότητα του ατόμου να αναγνωρίζει, να κατανοεί και να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, καθώς και να έχει ενσυναίσθηση και να σχετίζεται αποτελεσματικά με τους άλλους. Με την ενθάρρυνση της συναισθηματικής νοημοσύνης από νεαρή ηλικία, τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες που θα τους εξυπηρετήσουν θετικά σε όλη τους τη ζωή, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να χειρίζονται τις αναποδιές, να δημιουργούν υγιείς σχέσεις, να λαμβάνουν ορθές αποφάσεις και να συνεισφέρουν θετικά στην κοινωνία.

Το όραμά σας για το Intelligent Heart Parenting, είναι κάθε ελληνικό σπίτι, και εκείνα των ομογενών, η προσχολική εκπαίδευση και το δημοτικό σχολείο στην Ελλάδα με παιδιά ηλικίας 2-12 ετών να έχουν πρόσβαση σε πόρους EQ, αποτελεί έμπενευση. Παρέχοντας αυτούς τους πόρους, δημιουργείτε ευκαιρίες στα παιδιά να αναπτύξουν τη συναισθηματική νοημοσύνη τους στο καθημερινό τους περιβάλλον. Αυτό έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει θετικά την ευημερία, τις σχέσεις και το συνολικό αποτελέσματα της ζωής τους.

Αν και το ταξίδι που ακολουθεί μπορεί να φαίνεται σαν ένα βουνό για αναρρίχηση, η επένδυση στη συναισθηματική ευημερία και την ανάπτυξη των παιδιών μας αξίζει αναμφίβολα. Ενώνοντας δυνάμεις και δουλεύοντας μαζί, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι κοινότητες μπορούν να δημιουργήσουν ένα υποστηρικτικό και φροντιστικό περιβάλλον που ενδυναμώνει τα παιδιά να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και να ευδοκιμήσουν.

Ως συλλογική προσπάθεια, μπορούμε να κάνουμε μια σημαντική διαφορά στην πολύτιμη ζωή των παιδιών μας.
Παρέχοντάς τους τα εργαλεία για να πλοηγηθούν στα σκαμπανεβάσματα της ζωής τους, τα βάζουμε στο μονοπάτι προς την ανθεκτικότητα, την ευτυχία και την επιτυχία. Υπολόγισε σε μένα για να υποστηρίξω την αποστολή σου και δώσε μας την ευκαιρία να εργαστούμε χέρι-χέρι για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την επόμενη γενιά, τα παιδιά μας.

Τα εργαλεία κοινωνικο-συναισθηματικής μάθησης, τα παιχνίδια και τα μαθήματά μας εφαρμόζουν τα πιο πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα για την ανατροφή ανθεκτικών και συμπονετικών παιδιών στην καθημερινή ζωή για πολυάσχολους γονείς και εκπαιδευτικούς.