Ομαδικό Προγράμμα

Για παιδια

KIDS MINDFULNESS & MESSY PLAY WORKSHOPS

ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ

Να ξέρεις ποιος είσαι.
Να αγαπήσεις αυτό που είσαι.
«Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας;»

Ως γονιός αποτελεί μεγάλη η σύγχυση – είναι οι βαθμοί, αθλήματα, πιάνο, όλα αυτά;
Καθώς όμως ψάχνουμε βαθύτερα μέσα από συνεντεύξεις, διαβάζοντας, μελετώντας, το συνειδητοποιήσαμε…
Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας είναι πόσο ισχυρός και σημαντικός είναι ο «Εσωτερικός μας κόσμος».


Ο Εσωτερικός Κόσμος είναι μέσα μας που οι άλλοι δεν μπορούν να δουν, αλλά επηρεάζει:

 • Πώς βλέπουμε τον κόσμο και τους άλλους
 • Πώς βλέπουμε τον εαυτό μας
 • Πώς βιώνουμε τη ζωή
 • Πόση ΧΑΡΑ βιώνουμε σε όλη μας τη ζωή


Και η αγάπη για τον εαυτό είναι ένα θεμελιώδες μέρος του Εσωτερικού μας Κόσμου που βοηθά τα παιδιά μας να δουν τον εαυτό τους με αγάπη, συμπόνια και κατανόηση. Βοηθήστε τα παιδιά σας να δημιουργήσουν μια συνήθεια αγάπης προς τον εαυτό τους από νεαρή ηλικία… ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς.

pexels-photo-1148998.jpeg
SEL WorkBook (1)

«Υπάρχει τρόπος να διατηρήσουμε αυτό το φως λαμπερό για τα παιδιά μας σε όλη τους τη ζωή ώστε να μην χρειαστεί να ξεμάθουν όπως έπρεπε να κάνουμε εμείς αργότερα στη ζωή μας;»

“Μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να το κάνουμε αυτό, να μπορούν να έχουν μια πιο ικανοποιητική ζωή και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους νωρίτερα από ό,τι εμείς;”

Η απάντηση έγινε αρκετά ξεκάθαρη για εμένα… πρέπει να τα βοηθήσουμε να επικεντρώνονται στο ανθρώπινο πνεύμα και την ψυχή αντί στα υλικά και εξωτερικά πράγματα.
Αυτές οι περιστασιακές συζητήσεις και ερωτήσεις οδήγησαν σε ώρες έρευνας, μάθησης, συνεντεύξεων, καταιγισμού ιδεών και δημιουργίας!
Θέλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας ότι έχουν τη δύναμη να ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ .
Να επιλέξουν την ανάπτυξη έναντι της σπανιότητας, την καλοσύνη έναντι του μίσους, την ευγνωμοσύνη έναντι της απληστίας, τη συγχώρεση έναντι της αγανάκτησης, το θάρρος έναντι του φόβου.
Θέλουμε να ενισχύσουμε τη δύναμή τους να επιλέγουν μέσω της επίγνωσης, της ανακάλυψης, της εξερεύνησης και πολλά άλλα. Σύντομα συνειδητοποίησα ότι η πιο σημαντική δουλειά μας είναι να διδάσκουμε σκόπιμα και καθημερινά αυτές τις δεξιότητες ζωής στα παιδιά μας. Και η έρευνα έχει δείξει ότι αυτές οι δεξιότητες τείνουν να αποτελούν υψηλότερο δείκτη πρόβλεψης για τη μακροπρόθεσμη ευτυχία από τους παραδοσιακούς ορισμούς της επιτυχίας.
Όλοι έχουμε ευλογηθεί με την ευκαιρία να καθοδηγήσουμε αυτά τα ανθρωπάκια να γίνουν καλύτερα από εμάς.

Αν το κάναμε όλοι αυτό, φανταστείτε πώς θα μοιάζει ο κόσμος όταν μεγαλώσουν τα παιδιά μας! ΕΤΣΙ μπορεί κάθε γονιός να συμβάλει στην αλλαγή του κόσμου.

Και αυτό ακριβώς συμβαίνει με το πρόγραμμα “Συναισθηματικής Ενδυνάμωσης” , στοχεύουμε να μεγαλώσουμε γενναία και αυθεντικά παιδιά που αγαπούν τον εαυτό τους γι’ αυτό που είναι.

Γνωρίζεις ότι με τον ερχομό σου σ’ αυτόν τον κόσμο, έχεις μια πολύ σημαντική δουλειά;

Η δουλειά σου είναι να ανακαλύψεις ποιος είσαι, να αγαπάς το ποιος είσαι και να είσαι πιστός σε αυτό που είσαι. Όταν γεννήθηκες, σου δόθηκε ένα ειδικό φως που λάμπει! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ λάμπει από μέσα σου. Έχεις ακόμα αυτό το φως μέσα σου, αλλά μερικές φορές ξεχνάμε το φως μας ή το φως μας γίνεται αμυδρό.

Πώς συμβαίνει αυτό;

Λοιπόν, υπάρχουν στιγμές που ξεχνάμε πόσο δυνατοί, γενναίοι, αγαπητοί, έξυπνοι είμαστε. Ή χάνουμε την πίστη μας σε αυτό που είμαστε. Όταν συμβαίνει αυτό, το φως μας αρχίζει να θαμπώνει και να χαμηλώνει.
Αλλά μην ανησυχείς! Μαζί, κάθε εβδομάδα θα εξερευνούμε, θα ανακαλύπτουμε και θα βρίσκουμε περισσότερο από το φως σου με δημιουργικούς και διασκεδαστικούς τρόπους. Θα ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερο τον «Εσωτερικό μας κόσμο».

Με αγάπη,
Δώρα, Intelligent Heart Parenting.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 8-10 εβδομαδιαία μαθήματα, διάρκειας 45-60 λεπτών, ανάλογα το ηλικιακό γκρουπ και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.

Στα μαθήματα θα ανακαλύψουμε πως

 • λειτουργεί το μυαλό μας,
 • μας επηρεάζουν οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας
 •  να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας και να μπορούμε να τα διαχειριζόμαστε
 • όλα τα συναισθήματά και οι σκέψεις μας είναι κομμάτι του εαυτού μας και είναι οκ να υπάρχουν
 • να διαχειριζόμαστε με υγιής τρόπους τον θυμό, το άγχος και τις ανησυχίες μας
 • να εστιάζουμε σε αυτά που έχουμε και να αναπτύξουμε θετική στάση ζωής
 • να εκφράζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας
 • ανάπτυξη της ικανότητας του αυτοελέγχου
 • διαχείριση της παρόρμησης και της συμπεριφοράς 
 • να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση – αυτοεκτίμηση – ενσυναίσθηση
 • να ανακαλύψουμε τη δύναμη και τα χαρακτηριστικά του καλού φίλου και πως να είμαστε καλοί φίλοι
 • τα συναισθήματά μας είναι φίλοι μας που μας μεταφέρουν μηνύματα και μας βοηθάνε να αναπτύξουμε την ανθεκτικότητα μας, μας ενδυναμώνουν και μας κάνουν πιο γενναίους
 • ενίσχυση της συνεργασίας και της ομαδικότητας
 • ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, δημιουργικότητας και φαντασίας
 • και πολλά πολλά ακόμα!!!
  Θα γελάσουμε, θα διασκεδάσουμε, θα λερωθούμε και θα μάθουμε να φροντίζουμε και να αγαπάμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας.
  Σε περιμένω με μεγάλη χαρά και προσμονή

Καλλιεργώντας τις δεξιότητες του 21ου αιώνα

Φροντίζοντας τον Νου και την Ψυχή!

Εφοδιάζουμε τα παιδιά με τις απαραίτητες δεξιότητες για αυτοπεποίθηση, ψυχική ανθεκτικότητα και ευημερία.

Το Ψυχοεκπαιδευτικό Πρόγραμμα έχει στόχο την πρόληψη και την εκπαίδευση

Τα παιδιά εισάγονται σε διαφορετικές πρακτικές που τα βοηθάνε να μάθουν να ηρεμούν το μυαλό τους, να κατανοήσουν τα συναισθήματα και τις αισθήσεις τους και να καλλιεργήσουν αυτογνωσία, αγάπη, καλοσύνη και αποδοχή τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους άλλους, μαθαίνουν την αυτοσυμπόνια και την ενσυναίσθηση μέσω δημιουργικών κατασκευών, ιστοριών, διαλογισμού, οραματισμού, παιχνιδιού έτσι ώστε να έχουν καλύτερη αφομίωση των πληροφοριών και ταχύτερη εξέλιξη.

Εξάλλου το παιχνίδι είναι η γλώσσα των παιδιών!

Πρόκειται για μια επένδυση που συμβάλει στη συνολική ευημερία, ενδυνάμωση και υγεία των παιδιών για τα ευτυχισμένα ενήλικα χρόνια τους.

 

Ειπαν για το προγραμμα

Η κόρη μου παρακολούθησε το καλοκαιρινό πρόγραμμα και από το πρώτο κιόλας μάθημα ενθουσιάστηκε! Κάθε φορά ανυπομονούσε για το επόμενο. Περνούσε πολύ ωραία! Την βοήθησε να ελέγχει τα νεύρα και τον θυμό της.

Μαμά Ελευθερία